Cursussen

Als aanvulling op de studiebegeleiding worden er een aantal cursussen aangeboden:

Studie & Werk
Voor het vergroten van de leervaardigheden, voor een efficiente en planmatige manier van werken en voor een grotere vaardigheid met Microsoft Office, de alom meest gebruikte pc software.

  • Leren Leren
  • MS Excel Basis
  • MS Excel Gevorderden
  • MS Outlook / Time Mgt
  • MS Office Tips & Tricks

Sport & Muziek

  • Workshop Hardlopen
  • Gitaarles

Onderstaand een korte beschrijving van wat te verwachten van elk van de cursussen.

Leren leren (kleine groep)

Naast huiswerkbegeleiding kan er individuele begeleiding worden ingezet in de vorm van bijles. Een andere mogelijkheid is de cursus 'Leren leren'. Hierbij wordt er nader ingegaan op verschillende leeraspecten, zoals leerstrategie, zelfwerkzaamheid, zelfvertrouwen en motivatie. Met eenvoudige, maar doeltreffende oefeningen wordt de leerling begeleidt om effectiever en plezieriger te leren. Ook kan deze extra begeleiding bestaan uit aandacht voor faalangst, taak-of houdingsproblemen.

Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’ 

Gitaarles (individueel)

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het abstractievermogen en analytisch denken sterk verbeterd.

Onze gitaarlessen zijn individueel en het pakket bestaat uit een cyclus van 10 lessen, ingevuld vanuit vanuit een leerplan, afgestemd op de ambities en mogelijkheden van de leerling. Dit vanuit onze ervaring dat een gestage opbouw in de lessen essentieel is voor het bereiken van het gewenste resultaat.

Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’

MS Excel Basis

MS Excel Basis

Excel is wereldwijd het meest toegepaste rekenbladprogramma. Het programma is gebruiksvriendelijk en veel functies spreken voor zich. Toch kan het zijn dat u niet voor de volle 100% gebruik maakt van de mogelijkheden.

Tijdens deze klassikale cursus, waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen, leert u de basis om handig en gestructureerd te kunnen werken met Excel, maar u leert ook vele extra’s. U leert data in te voeren en u leert berekeningen maken. U leert werken met tabellen en met het geautomatiseerd doorrekenen van gegevens. Ook het opmaken van werkbladen, tabellen en cellen is onderdeel van deze cursus. Daarnaast leert u werken met grafieken en  er wordt u geleerd hoe een en ander handig af te drukken.


Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’ 

MS Excel Gevorderden


MS Excel voor Gevorderden

In de huidige economie blijft de hoeveelheid bedrijfsdata maar groeien. Wilt u hierin inzicht blijven behouden, dan is deze Excel cursus geknipt voor u. Tijdens deze klassikale cursus, waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen, leert u werken met grote hoeveelheden bedrijfsgegevens. En bovenal, u wordt bijgestaan het geleerde direct in uw eigen praktijksituatie toe te passen.

Met het meest gebruikte spreadsheet-programma ter wereld leert u niet alleen lijsten en tabellen samen te stellen, maar leert u ook allerhande analyses te maken m.b.v. de vele formules en functies, macro’s, de diverse en zeer handige en uitgebreide tools en met draaitabellen en draaigrafieken.

Daarnaast leert u meerdere functies met elkaar te combineren (nesten), waardoor u in staat bent complexe berekeningen uit te voeren. Verder leert u gegevens geavanceerd groeperen, sorteren en filteren voor optimaal overzicht en inzicht in uw gegevens.

Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’ 

MS Outlook / Time Management

Outlook is de belangrijkste communicatie tool binnen bedrijven. Leer op een deskundige manier met Outlook werken dankzij onze opleiding “MS Outlook / Time Management”.

Met Outlook kan veel meer dan communiceren. Het werken met Outlook in het algemeen en het verwerken van e-mail in het bijzonder is een belangrijk onderdeel van onze Time Management Training. Tijdens deze trainingen kregen wij steeds dezelfde opmerking: "We hebben wel een Outlook training gehad, maar dit heeft ons nooit iemand verteld".

Het grootste gedeelte van de cursus gaat over het toepassen van time management technieken in Outlook. De cursus neemt je aan de hand met een pakket van makkelijk op te volgen instructies voor het inrichten van Outlook als een dashboard waarin alles staat wat voor je werk (mischien zet je er ook privé zaken in) belangrijk is.

Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’ 

MS Office Tips & Tricks

Bespaar honderden onproductieve werkuren per jaar door een opleiding MS Office Tips & Tricks voor Microsoft Office te volgen. Leer in korte tijd werken aan de hand van honderden tips voor het efficiënt werken met Word, Outlook, Excel en PowerPoint.Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’ 

Hardloopcursus

Beginnerscursus
Heb je een minder goede conditie en wil je op een rustige en veilige manier werken aan je conditie en je gewicht? Dan is deze cursus iets voor jou! Voor mensen die het hardlopen op een zeer rustige en veilige manier willen opbouwen. Aan het einde van de cursus kun je ongeveer 25 minuten onafgebroken hardlopen.

Gevorderden cursus
Ook voor de wat meer gevorderde lopers is er een hardloopcursus. In deze cursus train je in een groep onder leiding van een trainer die jullie gedurende 13 weken ruim een uur per week zal begeleiden om aan het eind van de cursus ongeveer 60 minuten achtereen te kunnen hardlopen. Daarnaast krijg je een hardloopschema om alleen, of samen met je hardloopmaatjes (die je ongetwijfeld zult opdoen in de cursus) te trainen. In deze hardloopcursus krijg je afwisselende oefeningen die je looptechniek en kracht bevorderen en breid je je uithoudingsvermogen en conditie uit.


Dagen en tijden zijn in onderling overleg.
Zie voor het tarief ‘Info & Aanmelden/Tarieven’ 

Cursussen & Bijles Groningen
Studerend in Groningen?

Studentbijles.com is de Bijles- en Cursusaanbieder van Groningen!

Voor scholieren en studenten die zichzelf willen uitdagen en ontwikkelen.

 

Geen motivatie, inspiratie en constante slechte cijfers? Wij helpen jou om het plezier in het leren terug te krijgen en dit om te zetten naar goede cijfers en een snelle ontwikkeling.

 

Interesse of meer willen weten over ons?

 

Klik dan op onderstaande link of neem contact met ons!

 

Website: www.studentbijles.com

 

Contactformulier: www.studentbijles.com/contactformulier